Merasa

De natuurlijke stroom van het leven zorgt bij iedereen voor ups en downs: negatieve of overweldigende ervaringen, gezondheidsproblemen of verlies zijn maar enkele voorbeelden van situaties waar je tegenaan loopt. Daarbovenop zorgt de druk en stress van onze huidige maatschappij ervoor dat we nog weinig tijd nemen om stil te staan, te voelen en jezelf te geven wat je nodig hebt.

Heb je nood aan een adempauze, verbinding met jezelf en je gevoel? Zoek je naar meer innerlijke balans en kracht om vanuit je hart te leven? Hiermee help ik je graag!

glimlachend meisje dat naar beneden kijkt en door een veld met hoge grassen en planten wandelt. foto door Bloom Photography

Mijn verhaal

Door persoonlijke ervaringen, leefde ik 20 jaar lang op  automatische piloot. Enkel door niet te voelen, kon ik blijven functioneren en presteren. Ik was constant druk in de weer en diende geen opdracht in vooraleer deze tot in de puntjes perfect was. Vanbuiten leek ik energiek, zorgeloos en gedreven, maar vanbinnen voelde ik me leeg. Niet alleen negatieve, maar ook positieve gevoelens werden geblokkeerd…. Niets kwam echt binnen. Zelfs toen mijn lichaam signalen gaf dat ik over mijn grenzen heen ging, bleef ik jarenlang doorgaan. Mijn klachten namen steeds meer toe, totdat mijn lichaam ‘stop’ zei! Ik werd verplicht om te vertragen en stil te staan.

Met de hulp van Reiki, kristallen, Bach bloesems en andere vormen van (energetische) healing kwam ik stap voor stap terug in contact met mezelf, leerde ik opnieuw te luisteren, te voelen en mijn emoties toe te laten. Ik stelde me open, vond de kracht om los te breken van wat me tegenhield en te helen. Zo ontdekte ik waar mijn hart naar verlangde en straal ik dit op een authentieke manier uit.

Sterker nog, na dit persoonlijke groeiproces ontstond bij mij het verlangen om anderen te helpen. Met deze tools wil ik mensen laten stilstaan, de verbinding met zichzelf herstellen, voelen en hun innerlijke kracht ontdekken om zich los te maken van wat hen tegenhoudt en de heling in zichzelf te vinden.

Sterker nog, na dit persoonlijke groeiproces ontstond bij mij het verlangen om anderen te helpen.
Met deze tools wil ik mensen laten stilstaan, de verbinding met zichzelf herstellen, voelen en hun innerlijke kracht ontdekken om zich los te maken van wat hen tegenhoudt en de heling in zichzelf te vinden.

Welkom bij Merasa!

Mijn filosofie

Vertraag, sta stil, wees bewust en geniet van elk moment. Zoek de natuur op. Zorg voor jezelf met gezonde voeding, veel beweging, natuurlijke remedies en verzorgingsproducten. Doe dingen en omring je met mensen die je gelukkig maken. Sta open, oordeel niet en heb respect. Blijf ontdekken en groeien. Voel, leef vanuit je hart, hou van een ander én van jezelf! Merasa is gegroeid vanuit deze filosofie en ik laat je dit graag ontdekken en voelen.

Liefs, Tineke

Gevolgde opleidingen

Naast ervaring, vind ik het belangrijk dat ik de nodige kennis heb om een veilige omgeving te creëren waar je je vol vertrouwen kan openstellen. Hieronder vind je een voorlopig overzicht van mijn opleidingen.

 • How to read the Akashic Records – A Line Within (2021)
 • Shôden, Usui Reiki Ryôhô – Hikari Reiki (aug. 2021)
 • Aromatherapie – PCVO Groeipunt (2020)
 • Certified Crystal Healer – Hibiscus Moon Academy (aug. – dec. 2019)
 • Reiki 2 Level, Usui Tibetan Reiki – AMTH Barcelona (nov. 2019)
 • Reiki 1 Level, Usui System of Natural Healing – Ki&C° het Huis van Zijn (mei 2019)
 • Zorgmassage bij Kanker – PCVO Groeipunt VZW Zorgmassage en Kom Op Tegen Kanker (jan. – juni 2019)
 • Chakra Healing – Amber Lanier (juli 2018)
 • Moon Manifestation – Amber Lanier (juni 2018)
 • Voeding-, Gezondheid- en Levenswijzeconsulent – Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg (2015 – 2017)
  Dit omvatte oa: Bach bloesemremedies, natuurgeneeskundige adviezen, stressbeheersing, biorelaxatie, voedingsleer, voedings- en gezondheidsadviezen en gewichtsbeheersing
 • Mindfulness – Mindful Bali (aug. 2016)
 • Beroepsbekwaamheid cosmetisch masseur – Syntra West (jan. – juni 2009)
 • Master Communicatiewetenschappen – Universiteit Gent (2003 – 2007)

Ginstdreef 33 b002 9820 Merelbeke (Gent)

+32 497 44 53 78  BE 0756.852.990

top