Wat is Energy Healing?

Healing, heel worden. Healing is een eeuwenoude natuurlijke methode om je fysieke, mentale, emotionele en energetische gezondheid te verbeteren.
Wanneer je energie minder sterk stroomt, je je niet in balans voelt, je de verbinding met je diepere zelf en innerlijke kracht even kwijt bent, brengen deze behandelingen je een pure, zachte en tegelijk krachtige heling.

lichtroze strand met azuurblauw water en rotsen

Alles bestaat uit energie. Mensen, dieren, planten en zelfs voorwerpen vibreren continu op een unieke energetische frequentie en hebben een energieveld om zich heen. Als mens sta je via dit energieveld (ook aura genoemd) in contact met je omgeving. Je bent dus energetisch verbonden met alles en iedereen om je heen. Er vindt een constante uitwisseling plaats van zowel positieve als negatieve energie. Je energieveld of aura is ook verbonden met een energetisch netwerk in je lichaam (energiepunten, meridianen, chakra’s...). Naast dit energetische (spirituele) systeem heb je als mens een fysieke, emotionele en mentale laag, die onderling verbonden is en dus een invloed uitoefent op elkaar.

Aangezien alles energie is, kunnen allerlei externe en interne factoren je energetisch systeem negatief beïnvloeden en bijgevolg fysieke, mentale en emotionele problemen veroorzaken. Met behulp van energetische healing wordt een energetisch onevenwicht of blokkade behandeld, zodat de energie weer vrij kan stromen en er opnieuw harmonie en heling mogelijk is op andere niveaus.

Voor wie?

Iedereen kan voordeel hebben van een energetische behandeling. Volwassenen, kinderen, baby’s en zelfs dieren.

Wanneer?

Een energy healing is in eerste instantie ontspannend, dus ook zonder specifieke klachten heb je er baat bij. Het houdt je fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in balans en je kan je er alleen maar beter door voelen!

Andere voordelen

 • Bevordert rust, ontspanning en harmonie
 • Vermindert spanning, stress en angst
 • Verlicht klachten (fysiek en emotioneel)
 • Activeert je zelfhelend vermogen
 • Geeft energie en levensvreugde
 • Versterkt je innerlijke kracht
 • Brengt je dichter bij jezelf
 • Creëert inzicht
 • Stimuleert je om je leven in handen te nemen
 • Helpt denkpatronen los te laten
 • Vergroot je bewustzijn en intuïtie
 • Brengt persoonlijke en spirituele groei
hand laat zand vallen tijdens een zonsondergang
hand laat zand vallen tijdens een zonsondergang

Wat kan je verwachten?

Je (eerste) bezoek start met een korte kennismaking, het overlopen van je medische gegevens en je verwachtingen. Indien je bepaalde allergieën hebt, laat dit zeker op voorhand weten.

Tijdens de healing lig je meestal op een massagetafel. De behandeling gebeurt voornamelijk bovenop je kledij, draag daarom comfortabele kleding. Voorzie een extra paar warme sokken, als je het snel koud krijgt.

Volledige ontspanning is belangrijk. Daarom gebeurt de sessie meestal met rustige muziek of klanken op de achtergrond, tenzij je liever in stilte geniet. Indien gewenst, kan je je eigen muziek meebrengen.

Tijdens een energetische healing beweegt je energie en kunnen er dingen loskomen. Soms voel je dit fysiek of emotioneel, op andere momenten merk je niets of val je in slaap... Iedere ervaring is uniek.

Het is ook mogelijk dat je lichaam een paar dagen na de sessie nog reageert. Misschien heb je extra energie of ben je ontspannen en slaperig. Je kan wat (meer) pijn ervaren of emotioneel minder sterk voelen. Geen zorgen, dit is volledig normaal! Zie het als een reinigingsproces van je lichaam waarbij jij meer bewust bent van wat je voelt. Geef jezelf ruimte en tijd om dit toe te laten en ondersteun je lichaam door gedurende 24 uur veel water te drinken en voldoende rust te nemen.

Na de behandeling volgt een moment van feedback en review, terwijl je een glaasje water drinkt. Dit is belangrijk, want water helpt je te gronden, je lichaam te hydrateren, je stofwisseling te ondersteunen en de vrijgekomen afvalstoffen beter af te voeren.

Zorg dat je nadien geen volle agenda hebt, zodat je jezelf de tijd gunt om de healing te laten inwerken.

Veilig?

Een energy healing is een natuurlijke en veilige behandeling, die vertrekt vanuit een zorgzame, liefdevolle en respectvolle intentie.

Tijdens de healing wordt de kledij aangehouden en (met uitzondering van een afstandsheling) gebeuren er zachte aanrakingen. Op vraag kan de behandeling ook touch free gebeuren.

Alhoewel een energetische healing een heel goede ondersteuning biedt bij een medische behandeling en beide veilig gecombineerd kunnen worden, is dit geen vervanging van geneeskundige zorgen of psychologische begeleiding. Ik ben dan ook niet gemachtigd om diagnoses te stellen of medische handelingen uit te voeren.

Hoeveel behandelingen?

Ieder individu is uniek! Het aantal behandelingen wordt in onderling overleg bepaald, want dit is afhankelijk van je noden en wensen. Daarnaast kan je het proces van energy healing vergelijken met het pellen van een ui. De behandeling gebeurt laagje na laagje, steeds dieper tot de kern. Bovendien is het effect cumulatief en bouwt het op in je systeem.

Je kan na één behandeling al effect voelen, wil je echter een duurzaam effect, raad ik je meerdere behandelingen aan. Bij erg belastende problemen zijn een aantal sessies die elkaar kort opvolgen (vb. om de week) raadzaam. Als je uitdagingen en veranderingen ervaart in je leven, biedt een healing om de 2 weken of om de maand een goede ondersteuning. Anderen zijn gebaat met een maandelijkse of 2-3 maandelijkse ‘self care-behandeling’ om zich op alle niveaus goed te blijven voelen. Energy healing is like a massage for your soul!

raket schiet omhoog in blauwe lucht met roze wolken want afstand speelt geen rol

Afstand speelt geen rol!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar omdat energie niet beperkt is door tijd en ruimte kan een energetische healing evengoed vanop afstand gebeuren! Veel mensen hebben een voorkeur voor deze healing, omdat je je niet hoeft te verplaatsen, in je eigen vertrouwde omgeving kan blijven of de sessie makkelijker kan inplannen. Daarnaast is een afstandsheling ideaal wanneer je een druk schema hebt, op reis bent of zelfs tijdens bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld een medische behandeling, examen, enz....


• Kies jouw healing •


Ginstdreef 33 b002 9820 Merelbeke (Gent)

+32 497 44 53 78  BE 0756.852.990

top